Minutkový jehněčí guláš s lečem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Jehněčí kýta
  • 100 g Lečo sterilované
  • 20 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 šálek Voda pitná
  • 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 348 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 52.9 mg
  • Draslík 319.7 mg
  • Vláknina 569.8 mg
  • Vitamín A 569.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, rozetřený česnek a za stálého míchání opékáme 2 minuty.

  • 3

    Vmícháme rajčatový protlak, mírně jej opečeme a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, vmícháme lečo, opepříme a vše krátce podusíme. Podle potřeby přilijeme několik lžic vody.

  • 4

    Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Komentáře k receptu