Šunkový salát s vejci a zeleninou
Suroviny
- 150 g Rajčata
- 150 g Šunka dušená
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 10 g
- Sodík 142 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 141.4 mg
- Draslík 175.2 mg
- Vláknina 3334.8 mg
- Vitamín A 3334.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný hlávkový salát rozebereme na listy, omyjeme a po okapání nakrájíme na nudličky. Rozdělíme je na 4 talířky.
-
2
Omytá rajčata nakrájíme na dílky, uvařená vejce na kostky a oloupanou cibuli na půlkolečka. Cibuli potom spaříme vařící vodou a necháme okapat. Vše urovnáme na hlávkový salát, navrch poklademe šunku nakrájenou na hranolky.
-
3
Oloupaný česnek prolisujeme, smícháme s vodou, solí, octem, cukrem a pepřem. Zálivkou pokapeme připravený salát, povrch nakonec zakapeme olejem a salát ihned podáváme.