Hovězí závitky se sardelovou pastou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 20 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 300 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 97.7 mg
  • Draslík 57.2 mg
  • Vláknina 1005.3 mg
  • Vitamín A 1005.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a potřeme sardelovou pastou. Maso poklademe hranolky slaniny, půlkolečky oloupané cibule a nasekanou petrželkou. Stočíme do závitků a upevníme jehlami.

  • 2

    Závitky poprášíme hladkou moukou, osmažíme po všech stranách na sádle a podlijeme vodou. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení maso přeléváme šťávou a podléváme vodou.

Komentáře k receptu