Zapékané brambory
Suroviny
- 200 g Šunkový salám
- 100 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Brambory vařené
- 100 g Brokolice
- 100 g Paprika sterilovaná
- 100 ml Mléko polotučné
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Sýr smetanový tavený 45%
- 0.5 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Vegeta
- 1 špetka Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 499 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 759 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 142.7 mg
- Draslík 644.1 mg
- Vláknina 8516.9 mg
- Vitamín A 8516.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny suroviny nakrájíme, ochutíme pepřem, vegetou, oregánem a promícháme.
-
2
Směs vložíme do vymazaného pekáče, přelijeme rozšlehanými vejci v mléce a dáme zapéct.