Vejce v křenovém krému

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jogurt bílý
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 217 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 251.8 mg
  • Draslík 185.7 mg
  • Vláknina 365 mg
  • Vitamín A 365 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a podélně rozkrojíme na poloviny. Osolíme a řeznou plochou dolů položíme na talířky.

  • 2

    Majonézu smícháme s jogurtem, nastrouhaným křenem, hořčicí, paprikou, citronovou šťávou, cukrem a solí. Nalijeme na vejce a podáváme.

Komentáře k receptu