Rybí vývar s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapr obecný
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Nové koření celé
  • 2 ks Pepř černý celý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 95 g
  • Sodík 337 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 82.5 mg
  • Draslík 1061 mg
  • Vláknina 17859.1 mg
  • Vitamín A 17859.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.5 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné porce kapra včetně hlavy omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme očištěnou zeleninu a vsypeme koření. Vše zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Zvolna vaříme asi 30 minut.

  • 2

    Polévku přecedíme, maso obereme, vykostíme a nakrájíme na kostičky. Přidáme zpět do polévky, přilijeme víno a rozdrobíme kousek masoxu. Polévku ohřejeme téměř k varu.

  • 3

    Podáváme s kostičkami nasucho opečené žemle.

Komentáře k receptu