Houby dušené na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Houby čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 80 g Kečup
  • 150 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 282 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 997.6 mg
  • Vláknina 12071.2 mg
  • Vitamín A 12071.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, na kousky nakrájené houby osmažíme na másle, osolíme a dusíme do poloměkka. Zaprášíme moukou, osmahneme a zalijeme vínem a kečupem. Podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme worcesterem a dusíme doměkka.

  • 2

    Vhodnou přílohou je dušená rýže nebo slané pečivo.

Komentáře k receptu