Kuřecí krém s kari
Suroviny
- 500 g Kuře
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1400 ml Voda pitná
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel kořen
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Celer bulvový
- 0.5 ks Bujón slepičí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 404 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 95 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 165.2 mg
- Draslík 508.3 mg
- Vláknina 6576 mg
- Vitamín A 6576 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté kuře vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou (800 ml), osolíme a pod pokličkou vaříme doměkka. Chvíli před koncem varu přidáme očištěnou zeleninu a cibuli.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, poprášíme ji kari kořením, zředíme 600 ml vody a rozšleháme. Povaříme alespoň 20 minut. Polévku přecedíme, přidáme vykostěné, rozmixované nebo umleté maso z kuřete, mléko a bujón. Přivedeme k varu, odstavíme z plotny a vmícháme žloutek rozmíchaný s 1 lžící mléka.
-
3
Nakonec vsypeme nasekanou petrželku a podáváme.