Hovězí vývar s masem a bramborami

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Hovězí maso vařené
  • 1250 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Žampiony čerstvé
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 141 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 89 g
  • Sodík 912 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 774.6 mg
  • Vláknina 6957.5 mg
  • Vitamín A 6957.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na plátky a obojí zalijeme v hrnci částí vroucího vývaru. Osolíme a uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom přilijeme zbylý vývar, přidáme na kostičky nakrájené vařené maso, mrkev a celer z vývaru a chvíli povaříme.

  • 3

    Polévku při podávání ozdobíme nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu