Závitky z vepřového masa se sardelovým máslem
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 400 g Vepřové maso libové
- 50 g Tuk
- 100 g Moravské uzené maso
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Vegeta
- 2 polévková lžíce Sardelová pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 55 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 189.7 mg
- Draslík 147.1 mg
- Vláknina 1330.8 mg
- Vitamín A 1330.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2530.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve si připravíme náplň: kostičky slaniny rozškvaříme, na nich zpěníme půlku cibule a uzené maso nakrájené na nudličky. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme petrželku, okořeníme pepřem, vegetou a podle chuti osolíme. Necháme prochladnout.
-
2
Mezitím si naklepeme plátky vepřového masa, které potřeme sardelovým máslem. Na každý plátek masa dáme 1 lžíci připravené směsi, svineme a převážeme nití.
-
3
Druhou půlku cibule nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku, přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu poprášíme moukou a povaříme.