Závitky z vepřového masa se sardelovým máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 400 g Vepřové maso libové
  • 50 g Tuk
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Vegeta
  • 2 polévková lžíce Sardelová pasta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 666 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 189.7 mg
  • Draslík 147.1 mg
  • Vláknina 1330.8 mg
  • Vitamín A 1330.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2530.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve si připravíme náplň: kostičky slaniny rozškvaříme, na nich zpěníme půlku cibule a uzené maso nakrájené na nudličky. Zalijeme rozšlehaným vejcem, přidáme petrželku, okořeníme pepřem, vegetou a podle chuti osolíme. Necháme prochladnout.

  • 2

    Mezitím si naklepeme plátky vepřového masa, které potřeme sardelovým máslem. Na každý plátek masa dáme 1 lžíci připravené směsi, svineme a převážeme nití.

  • 3

    Druhou půlku cibule nakrájíme na kolečka, osmahneme na tuku, přidáme závitky a opečeme ze všech stran. Podlijeme horkou vodou a za občasného podlévání dusíme doměkka. Závitky vyjmeme, šťávu poprášíme moukou a povaříme.

Komentáře k receptu