Bramborový koláč s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 446 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 16 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 130.2 mg
- Draslík 260.7 mg
- Vláknina 4130 mg
- Vitamín A 4130 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Přidáme uvařené, vychladlé a jemně nastrouhané brambory, mleté mandle a pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto naplníme do máslem vymazané a moukou vysypané velké dortové formy a zvolna upečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Příprava náplně: brusinkový kompot (nebo marmeládu) našleháme s tvarohem.
-
4
Částečně vychladlý koláč rozkrojíme a potřeme náplní. Povrch koláče pocukrujeme.