Špenát v bílé omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 73 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 5 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 12.3 mg
- Draslík 64.3 mg
- Vláknina 585.8 mg
- Vitamín A 585.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji postupně mlékem a uvaříme hustší omáčku.
-
2
Omytý špenát povaříme v osolené vodě 6-8 minut, scedíme a po okapání nahrubo nasekáme.
-
3
Nasekaný špenát vložíme do omáčky a povaříme 5 minut. Nakonec přidáme špetku muškátu a nasekanou petrželku.
-
4
Podáváme s noky.