Karbanátky se zeleninou a Nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Maso mleté - mix
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 547 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 80.1 mg
  • Draslík 152.6 mg
  • Vláknina 3157.8 mg
  • Vitamín A 3157.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso promícháme s očištěnou, nastrouhanou kořenovou zeleninou a s strouhaným sýrem. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, utřený česnek, pepř a sůl, dolijeme pivo rozšlehané s vejcem, vše dobře promícháme. Podle potřeby zahustíme strouhankou.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je ve strouhance a usmažíme v oleji na pánvi.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami nebo s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu