Houbové lívance s česnekem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 15 g Droždí
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 2 ml Olej stolní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 259 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74.1 mg
  • Draslík 303.8 mg
  • Vláknina 5789.9 mg
  • Vitamín A 5789.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné hlavičky čerstvých hub nadrobno nakrájíme a smícháme s prolisovaným česnekem, majoránkou, pepřem a solí. Necháme chvíli uležet.

  • 2

    Z droždí, trochy vlažného mléka a špetky cukru připravíme kvásek. Do mouky vmícháme vejce, vzešlý kvásek, připravené houby a vypracujeme hladké těsto. Postupně přiléváme mléko a zamícháme.

  • 3

    Z těsta na olejem vymazaném lívanečníku pečeme lívance a ihned podáváme.

Komentáře k receptu