Mleté řízky v leču
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
- 400 g Lečo sterilované
- 100 ml Olej rostlinný
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 150 ml Mléko polotučné
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Vejce slepičí
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 55 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 75.1 mg
- Draslík 272 mg
- Vláknina 745 mg
- Vitamín A 745 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme strouhanku a necháme chvíli bobtnat. Potom přidáme mleté maso, osolíme a dobře promícháme.
-
2
Ze směsi vytvarujeme řízky a usmažíme je na oleji na větší pánvi. Před dosmažením k řízkům přidáme lečo rozmíchané s rajčatovým protlakem a po chvíli přilijeme smetanu. Pokrm okořeníme mletou paprikou a dopečeme.