Mleté řízky v leču

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Maso mleté - mix
  • 400 g Lečo sterilované
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 75.1 mg
  • Draslík 272 mg
  • Vláknina 745 mg
  • Vitamín A 745 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozšleháme s mlékem, přisypeme strouhanku a necháme chvíli bobtnat. Potom přidáme mleté maso, osolíme a dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme řízky a usmažíme je na oleji na větší pánvi. Před dosmažením k řízkům přidáme lečo rozmíchané s rajčatovým protlakem a po chvíli přilijeme smetanu. Pokrm okořeníme mletou paprikou a dopečeme.

Komentáře k receptu