Kořeněné králičí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 39 g
- Sodík 381 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 250.7 mg
- Draslík 729.2 mg
- Vláknina 719.4 mg
- Vitamín A 719.4 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Králičí hřbet a zadní nohy vykostíme, naporcujeme, omyjeme a mírně naklepeme. Maso osolíme a potřeme směsí sójové omáčky, chilli koření a prolisovaného česneku. Necháme několik hodin odležet v chladu.
-
2
Každý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na pánvi na rozpáleném oleji dozlatova.
-
3
Řízky podáváme s opečenými bramborami nebo se smaženými hranolky.