Králík na šlehačce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Králičí maso
  • 300 g Salám měkký
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 912 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1189 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 290.5 mg
  • Draslík 1134.5 mg
  • Vláknina 2079.8 mg
  • Vitamín A 2079.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce králíka osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Maso poklademe oloupanou, na kolečka nakrájenou cibulí a salámem nakrájeným na nudličky. Přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a vše posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Podlijeme vodou, zalijeme smetanou a pečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

  • 3

    Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře k receptu