Polévka s pečeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 150 g Kuřecí maso grilované
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 386 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1326 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 203.5 mg
  • Draslík 401.5 mg
  • Vláknina 7115.5 mg
  • Vitamín A 7115.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme celá vejce, osolíme a mícháníme, až se vejce spojí s jíškou a utvoří se malé hroudičky.

  • 2

    Přilijeme vývar, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájené, osmažené pečené maso (nebo uzeninu) a vsypeme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu