Polévka s pečeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 386 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1326 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 203.5 mg
- Draslík 401.5 mg
- Vláknina 7115.5 mg
- Vitamín A 7115.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Přidáme celá vejce, osolíme a mícháníme, až se vejce spojí s jíškou a utvoří se malé hroudičky.
-
2
Přilijeme vývar, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a vaříme doměkka.
-
3
Nakonec do polévky přidáme nadrobno nakrájené, osmažené pečené maso (nebo uzeninu) a vsypeme nasekanou petrželku.