Cibulová polévka s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 430 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1332 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 513.6 mg
- Vláknina 7200 mg
- Vitamín A 7200 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do zeleninového vývaru vložíme oloupané, nadrobno pokrájené cibule a vaříme je do měkka. Poté přilijeme rozšlehaná, osolená vejce a necháme je srazit.
-
2
Chléb nakrájíme na kostičky, ty osmažíme v pánvi na sádle. Osmažené kostičky rozdělíme na talíře, zalijeme horkou polévkou, ozdobíme nakrájenou pažitkou a podáváme.