Ztracená vejce na šunce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 167 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 11 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 270.3 mg
- Draslík 102.2 mg
- Vláknina 252 mg
- Vitamín A 252 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu, ocet a sůl necháme dojít do varu, ztlumíme a vpouštíme do ní po jednom rozklepnutá vejce. Na mírném ohni pomalu vaříme, až vejce ztuhnou.
-
2
Šunku nakrájíme a na oleji osmahneme, rozdělíme na talíře a upravíme na ni ztracená vejce.
-
3
Ozdobíme sekanou petrželkou.