Ztracená vejce na šunce

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Šunka dušená
  • 0.8 g Olej rostlinný
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 102.2 mg
  • Vláknina 252 mg
  • Vitamín A 252 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu, ocet a sůl necháme dojít do varu, ztlumíme a vpouštíme do ní po jednom rozklepnutá vejce. Na mírném ohni pomalu vaříme, až vejce ztuhnou.

  • 2

    Šunku nakrájíme a na oleji osmahneme, rozdělíme na talíře a upravíme na ni ztracená vejce.

  • 3

    Ozdobíme sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu