Salát z červeného zelí s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Zelí hlávkové červené
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 1 kávová lžička Křen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 505.4 mg
  • Vláknina 8694.8 mg
  • Vitamín A 8694.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 106.4 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté červené zelí nakrájíme na jemné nudličky. Petržel oloupeme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a smícháme se zelím. Nakonec přidáme nasekané vlašské ořechy.

  • 2

    Do octa vmícháme nastrouhaný křen, sůl, pepř, cukr a za stálého šlehání přiléváme po kapkách olej. Zálivku nalijeme na salát, promícháme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu