Pečená jablka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 100 g Cukr krupice
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 356 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 239.9 mg
  • Vláknina 9520.7 mg
  • Vitamín A 9520.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme a nařízneme u stopky, vykrajovátkem odstraníme jadřince.

  • 2

    Zapékací mísu vymažeme 50g másla. Jablka naskládáme těsně vedle sebe, posypeme cukrem, skořicí a poklademe zbylým máslem.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 150C.

  • 4

    Do mísy nalijeme sklenici vody a citronovou šťávu a pečeme 45-50minut. Pokud je potřeba, během pečení dolijeme vodu.

Komentáře k receptu