Moravská bramborová kaše se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory
  • 50 g Slanina vepřová
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • 1 šálek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 584 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 23.5 mg
  • Draslík 1130.9 mg
  • Vláknina 13591.2 mg
  • Vitamín A 13591.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory rozkrojíme na poloviny, zalijeme horkou osolenou vodou a uvaříme doměkka.

  • 2

    Potom vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, opepříme, a přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, na které jsme opekli nasekanou cibuli. Podle potřeby zředíme trochou vývaru a vymícháme jemnou kaši.

  • 3

    Kaši podáváme posypanou osmaženou strouhankou a pokapanou rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu