Bramborové knedlíčky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Brambory vařené ve slupce
- 30 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 šálek Voda pitná
- 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 21 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 94.1 mg
- Draslík 569.7 mg
- Vláknina 9392.5 mg
- Vitamín A 9392.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané, ještě teplé brambory prolisujeme, přidáme sůl, vejce, trochu rozpuštěného másla a tolik mouky, abychom vypracovali tužší těsto.
-
2
Z těsta vyválíme váleček, nakrájíme jej na kousky a každý zakulatíme do tvaru knedlíčku.
-
3
Knedlíčky vhazujeme do vroucí vody a vaříme 5-6 minut. Vyjmeme je na mísu, posypeme nastrouhaným sýrem a polijeme rajčatovou omáčkou.
-
4
Příprava omáčky: Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a česnek osmažíme na másle, přidáme rajčatový protlak a zředíme vodou.