Bramborový salát s rýží a sardinkami
Suroviny
- 300 g Brambory vařené ve slupce
- 50 g Rýže dušená
- 50 g Protlak rajčatový
- 125 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Cukr krystal
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 balení Sardinky v rajčatové omáčce
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 2 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0.2 mg
- Draslík 617.9 mg
- Vláknina 9200.3 mg
- Vitamín A 9200.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme vařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené sardinky i se šťávou z konzervy.
-
2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr, koření a nakonec přilijeme bílé víno. Vše krátce podusíme a nalijeme na salát.
-
3
Salát podáváme dobře vychlazený.