Staročeská hovězí polévka s bramborovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1786 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 323.3 mg
- Draslík 1906.9 mg
- Vláknina 4584 mg
- Vitamín A 4584 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené, vychladlé brambory nastrouháme a smícháme se žemlí nakrájenou na kostičky. Přidáme žloutky z vajec vařených natvrdo, vše dobře utlučeme a zalijeme hovězím vývarem. Zvolna vaříme asi 1 hodinu.
-
2
Potom polévku procedíme a vložíme do ní bramborové knedlíčky.
-
3
Příprava knedlíčků:
-
4
Změklé máslo utřeme s vejcem a žloutkem, osolíme, přidáme nasekanou petrželku, uvařené, nastrouhané brambory a podle potřeby přisypeme strouhanku.
-
5
Z těsta tvarujeme malé kuličky, osmažíme je na tuku a vložíme do polévky.