Hovězí guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1054 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 386.8 mg
- Vláknina 4325.6 mg
- Vitamín A 4325.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme dorůžova na tuku, vložíme maso a za stálého míchání je osmahneme.
-
3
Potom přidáme mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, přidáme pepř, kmín, rajčatový protlak, mírně podlijeme vodou a pod poklicí za občasného promíchání dusíme.
-
4
Když maso částečně změkne, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, za stálého míchání ji zasmažíme a podlijeme teplou vodou.
-
5
Potom přidáme utřený česnek, majoránku a za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
-
6
Měkké maso vyjmeme a omáčku na ně přecedíme. Nakonec guláš podle chuti přisolíme a ještě krátce povaříme.