Pečené hlávkové zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 250 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 108.1 mg
- Draslík 348.3 mg
- Vláknina 9000 mg
- Vitamín A 9000 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné zelí povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme z vody a nakrájíme na kostičky.
-
2
Přidáme žloutky, mléko, mouku, omytý, nadrobno nakrájený pórek a sůl. Vše promícháme a nakonec do směsi zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Plech s okrajem vymažeme kouskem sádla (nebo másla), poklademe připravenou směsí a pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
4
Pečené zelí podáváme teplé i studené k pivu nebo k vínu.