Vepřové srdce v kari

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřové srdce
  • 50 g Salám měkký
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 125 ml Vývar z hovězích kostí
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 564 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 233.8 mg
  • Draslík 658.1 mg
  • Vláknina 222.5 mg
  • Vitamín A 222.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky.

  • 2

    Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu.

  • 3

    Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka.

  • 4

    Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.

  • 5

    Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.

  • 6

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu