Vepřové srdce v kari
Suroviny
- 600 g Vepřové srdce
- 50 g Salám měkký
- 50 g Sádlo škvařené
- 125 ml Vývar z hovězích kostí
- 125 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 kávová lžička Kari koření
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 29 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 233.8 mg
- Draslík 658.1 mg
- Vláknina 222.5 mg
- Vitamín A 222.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné vepřové srdce omyjeme a nakrájíme na plátky.
-
2
Do mísy dáme trochu vývaru, kari koření, pepř, sůl, promícháme a vložíme plátky srdce. Necháme marinovat asi 1 hodinu.
-
3
Potom maso na rozehřátém sádle opečeme po obou stranách, přilijeme zbylou marinádu a vývar, přidáme na kostičky nakrájený salám a dusíme doměkka.
-
4
Nakonec do omáčky přilijeme smetanu rozkvedlanou s moukou a chvíli povaříme.
-
5
Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.
-
6
Podáváme s vařenými bramborami.