Slezské kysané zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 524 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 10.2 mg
- Draslík 329.2 mg
- Vláknina 5628 mg
- Vitamín A 5628 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kysané zelí propereme, překrájíme, zalijeme vařící vodou, okmínujeme a dusíme doměkka.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně ji rozpustíme a dorůžova na ni osmahneme drobně nakrájenou cibulku. Zasypeme prosátou moukou, zalijeme odvarem ze zelí, rozmícháme, přidáme syrové brambory a vše provaříme.
-
3
Do tohoto základu přidáme zelí, promícháme, dochutíme solí a octem a podusíme.