Bramborový salát s ředkvičkami a okurkami
Suroviny
- 1000 g Brambory vařené ve slupce
- 200 g Zakysaná smetana
- 100 g Šunka dušená
- 400 ml Vývar z hovězích kostí
- 60 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Okurka salátová
- 10 ks Ředkvička
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Kerblík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 406 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1140 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 43.2 mg
- Draslík 1915.5 mg
- Vláknina 20332.8 mg
- Vitamín A 20332.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a po částečném vychladnutí pokrájíme na plátky, zalijeme teplým vývarem. Necháme 10 minut rozležet a vychladnout. Omytou okurku i se slupkou nastrouháme na tenká kolečka, umyté ředkvičky nakrájíme na plátky, šunku krájíme na nudličky, vše vmícháme do brambor.
-
2
Ze smetany, soli, pepře, citronové šťávy a nasekaných bylinek umícháme hladkou omáčku, opepříme, promícháme se salátem.