Bramborový salát s ředkvičkami a okurkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 100 g Šunka dušená
  • 400 ml Vývar z hovězích kostí
  • 60 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Okurka salátová
  • 10 ks Ředkvička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kerblík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 406 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1140 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 43.2 mg
  • Draslík 1915.5 mg
  • Vláknina 20332.8 mg
  • Vitamín A 20332.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a po částečném vychladnutí pokrájíme na plátky, zalijeme teplým vývarem. Necháme 10 minut rozležet a vychladnout. Omytou okurku i se slupkou nastrouháme na tenká kolečka, umyté ředkvičky nakrájíme na plátky, šunku krájíme na nudličky, vše vmícháme do brambor.

  • 2

    Ze smetany, soli, pepře, citronové šťávy a nasekaných bylinek umícháme hladkou omáčku, opepříme, promícháme se salátem.

Komentáře k receptu