Zelí hlávkové bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 511 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 50 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 47.5 mg
- Draslík 222.4 mg
- Vláknina 6508 mg
- Vitamín A 6508 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.
-
2
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka.
-
3
Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme.