Zelí hlávkové bílé

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 2 g Kmín celý
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Sůl
  • 1200 g Zelí hlávkové bílé
  • 500 g Tuk
  • 50 ml Ocet kvasný lihový
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 511 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 873 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 47.5 mg
  • Draslík 222.4 mg
  • Vláknina 6508 mg
  • Vitamín A 6508 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí očistíme, rozkrojíme a vyřízneme košťály. Potom zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Krátce je spaříme, scedíme, zalijeme vodou a za občasného promíchání dusíme do poloměkka.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na tuku dorůžova. Přidáme kmín, zaprášíme moukou a po mírném osmahnutí ji zamícháme do zelí. Za občasného promíchání dodusíme téměř doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení dochutíme zelí solí, cukrem, octem a znovu krátce podusíme.

Komentáře k receptu