Staročeská rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1000 g Rýže loupaná
  • 80 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 0.2 g Majoránka
  • 10 g Česnek
  • 1500 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 661 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 5.4 mg
  • Draslík 106.8 mg
  • Vláknina 5862.1 mg
  • Vitamín A 5862.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži přebereme, propláchneme ve studené vodě, spaříme ji, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, roztavíme ji, přidáme očištěnou a jemně nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme rýži, osmahneme ji, zalijeme vodou, osolíme, přidáme majoránku a rozetřený česnek a přivedeme do varu. V mírně vyhřáté troubě rýži pod poklicí dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec dušenou rýži dobře promícháme.

Komentáře k receptu