Plněná vepřová pečeně
Suroviny
- 1000 g Vepřová pečeně
- 60 g Sádlo škvařené
- 300 g Vepřová krkovička
- 300 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 62 g
- Sodík 240 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 215.6 mg
- Draslík 535.5 mg
- Vláknina 950 mg
- Vitamín A 950 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou pečeni upravíme na plát, naklepeme a osolíme. Omytou krkovičku a oloupanou cibuli s česnekem nasekáme nahrubo, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem a kmínem, přidáme vejce, mouku a vše promícháme. Směsí naplníme plát pečeně, převážeme nití a vložíme na pekáč. Pečeni přelijeme rozehřátým sádlem a zvolna pečeme asi 2 hodiny.
-
2
Upečené maso přendáme na nahřátou mísu. Tuk na pekáči vysmahneme, přilijeme studenou vodu a necháme přejít varem. Pečeni zbavíme nití, nakrájíme na plátky a podlijeme šťávou.
-
3
Podáváme s bramborovými knedlíky.