Dušená jihočeská žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 601 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 50 g
- Sodík 2360 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 122.2 mg
- Draslík 389.7 mg
- Vláknina 4151.3 mg
- Vitamín A 4151.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žebírka omyjeme, silnější kost odsekneme a do masa prořízneme kapsu. Do každé kapsy vložíme párek a polovinu okurky, sepneme párátky nebo jehlami a maso osolíme a opepříme.
-
2
Žebírka zprudka opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme horkou vodou (nebo vývarem). Zvolna dusíme doměkka.
-
3
Podáváme s opečenými petrželkovými bramborami.