Gratinované toasty se sardinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 8 plátek Veka
  • 2 balení Sardinky v oleji
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Majonéza
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 245 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 199.5 mg
  • Draslík 26.5 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky nasucho opečeme pod grilem nebo v horké troubě.

  • 2

    Sardinky rozmačkáme vidličkou a promícháme s olejem a majonézou. Přidáme nadrobno nakrájenou pažitku a žloutky, vše promícháme a směsí potřeme horké toasty. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 3

    Gratinujeme v silně vyhřáté troubě nebo pod grilem, až se sýr roztaví.

Komentáře k receptu