Zbojnická hovězí pečeně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 22 g
- Sodík 1348 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 65.1 mg
- Draslík 81.9 mg
- Vláknina 1258 mg
- Vitamín A 1258 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso opláchneme a nařízneme na plát. Rozklepeme jej doširoka a potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a poklademe tenkými plátky slaniny. Maso zavineme a převážeme provázkem.
-
2
Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme, osmažíme na tuku dorůžova a v tomto základu opečeme připravené maso, podlijeme je vodou a pečeme (dusíme) v troubě doměkka. Během pečení maso obracíme, přeléváme šťávou a podléváme teplou vodou.
-
3
Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmažíme a podlijeme vodou. Za občasného míchání provaříme.
-
4
Nakonec šťávu procedíme přes hustý cedník a ještě krátce provaříme.