Zeleninová polévka s droždím
Suroviny
- 0.5 kostka Bujón hovězí
- 60 g Droždí
- 1 kávová lžička Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Brambory
- 1 ks Pórek
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 1 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Houby sušené
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 1 polévková lžíce Pažitka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 3 g
- Sodík 970 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 61.4 mg
- Draslík 852 mg
- Vláknina 9494.5 mg
- Vitamín A 9494.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sušené houby namočíme na chvíli do osolené vody.
-
2
Oloupanou mrkev a celer nakrájíme nadrobno, omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.
-
3
Houby a zeleninu vložíme s kostkou bujónu do hrnce s vodou, přidáme kmín a vaříme.
-
4
Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme po chvíli k zelenině.
-
5
Droždí osmažíme na pánvi na oleji a vložíme do polévky těsně před dovařením.
-
6
Z vejce a mouky připravíme kapání, zavaříme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku.