Zeleninová polévka s droždím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kostka Bujón hovězí
  • 60 g Droždí
  • 1 kávová lžička Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Houby sušené
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 157 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 970 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 61.4 mg
  • Draslík 852 mg
  • Vláknina 9494.5 mg
  • Vitamín A 9494.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sušené houby namočíme na chvíli do osolené vody.

  • 2

    Oloupanou mrkev a celer nakrájíme nadrobno, omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.

  • 3

    Houby a zeleninu vložíme s kostkou bujónu do hrnce s vodou, přidáme kmín a vaříme.

  • 4

    Oloupané brambory nakrájíme na plátky a přidáme po chvíli k zelenině.

  • 5

    Droždí osmažíme na pánvi na oleji a vložíme do polévky těsně před dovařením.

  • 6

    Z vejce a mouky připravíme kapání, zavaříme do polévky a nakonec přisypeme nasekanou pažitku.

Komentáře k receptu