Vejce pečená se smetanou a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 6 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 202 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 268.2 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vysypeme polovinou nastrouhaného sýra. Na sýr rozklepneme vejce vedle sebe jako volská oka, osolíme, polijeme smetanou, posypeme zbylým sýrem a pokapeme zbylým rozpuštěným máslem.

  • 2

    Pokrm pečeme 10 - 15 minut ve středně vyhřáté troubě. Žloutky by měly zůstat polotuhé.

  • 3

    Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninou.

Komentáře k receptu