Květáková polévka se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 15 g
- Sodík 223 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 125.3 mg
- Draslík 166.2 mg
- Vláknina 2586.8 mg
- Vitamín A 2586.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě do měkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji ke květáku, přilijeme mléko a rozkvedlany žloutek.
-
3
Nakonec polévku okořeníme špetkou muškátového květu a nasekanou petrželkou.
-
4
Na talíře rozdělíme nastrouhaný sýr, zalijeme polévkou a ihned podáváme.