Zapečená čekanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 569 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 51 g
- Sodík 422 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 218.3 mg
- Draslík 323.2 mg
- Vláknina 6200 mg
- Vitamín A 6200 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté čekankové puky spaříme vařící vodou a necháme okapat. Každý puk obalíme plátkem šunky a slaniny, urovnáme je do máslem vymazaného pekáčku. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou rozkvedlanou se žloutkem.
-
2
Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Podáváme s bramborovou kaší.