Gratinovaná polenta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1951 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 45.3 mg
- Draslík 782 mg
- Vláknina 13314.8 mg
- Vitamín A 13314.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar přivedeme k varu, za stálého míchání do něj nasypeme krupici. Vaříme při mírné teplotě, dokud nezhoustne.
-
2
Formu na pečení vymažeme a vlijeme do ní polentu. Povrch uhladíme a polentu necháme vychladnout.
-
3
Tvaroh smícháme se smetanou, solí, pepřem a 50 g nastrouhaného parmezánu. Polentu vyklopíme z formy a nakrájíme na plátky.
-
4
Rajčata spaříme horkou vodou, zchladíme a oloupeme. Nakrájíme na plátky.
-
5
Zapékací mísu vymažeme, polentu s rajčaty a sýrovou směsí střídavě naskládáme do mísy, podobně jako tašky na střeše. Povrch posypeme zbylým parmazánem a vločkami tuku.
-
6
Dáme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme při 180 °C asi 30 minut.