Čerstvá rajčatová omáčka
Suroviny
- 500 g Rajčata
- 200 ml Vývar zeleninový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 92 g
- Sodík 305 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 6.9 mg
- Draslík 425.3 mg
- Vláknina 7341.9 mg
- Vitamín A 7341.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Odstraníme stopky a nakrájíme je na nudličky.
-
2
Česnek s cibulí oloupeme a nakrájíme na kostičky. Celer očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
3
V hrnci rozpálíme olej, vložíme cibuli, česnek, mrkev a celer. Podlijeme vývarem, přidáme protlak a koření.
-
4
Vaříme asi 15 minut, až je zelenina měkká. Pak ji rozmixujeme na kaši a dochutíme.
-
5
Do horké omáčky dáme nakrájená rajčata.