Malínské srnčí plátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Srnčí kýta
  • 80 g Křen
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 732 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 263.3 mg
  • Draslík 234.9 mg
  • Vláknina 1792.3 mg
  • Vitamín A 1792.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z očištěné srnčí kýty nakrájíme přes vlákno plátky, naklepeme je, osolíme a opepříme. Maso opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.

  • 2

    Do pánve od opékání přidáme mouku a máslo, mírně osmahneme, zalijeme vývarem a rozmícháme. Krátce povaříme a podle chuti přisolíme.

  • 3

    Na jiné pánvičce připravíme na másle sázená vejce.

  • 4

    Opečené plátky masa upravíme na nahřáté talíře a přelijeme je procezenou šťávou. Na maso položíme sázená vejce a pokrm posypeme nastrouhaným křenem.

Komentáře k receptu