Daňčí řezy se šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 29 g
- Sodík 322 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 559.8 mg
- Draslík 753.5 mg
- Vláknina 102.8 mg
- Vitamín A 102.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z očištěné a omyté daňčí kýty nakrájíme přes vlákno řízky, lehce je naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Maso obalíme po jedné straně v hladké mouce a po obou stranách opékáme na pánvi na oleji asi 4 minuty. Podlijeme trochou vody a chvíli podusíme.
-
3
Čistou pánev vymastíme máslem, vložíme plátky šunky, rozklepneme na ně vejce, osolíme špetkou soli a zapečeme.
-
4
Dančí řízky podáváme na nahřátých talířích polité vypečenou šťávou. Poklademe je vejci se šunkou.