Kapr na zelenině a koření
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 150 g Cibule
- 800 g Kapr obecný
- 100 g Mrkev kořen
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bobkový list
- 4 ks Nové koření celé
- 4 ks Jalovec
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 71 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 132 mg
- Draslík 1455.3 mg
- Vláknina 30232.8 mg
- Vitamín A 30232.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuličky pepře rozdrtíme v hrnci, přidáme ostatní koření, česnek, ocet a přilijeme 1/2 l vody. Nálev chvíli povaříme, přecedíme a přidáme do něj očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu. Znovu povaříme, zalijeme vínem a dovaříme.
-
2
Přidáme omyté, osolené porce kapra, citronovou šťávu a maso vaříme asi 15 minut doměkka.