Noky z ovesných vloček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 273 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 16 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 198.7 mg
- Vláknina 7771 mg
- Vitamín A 7771 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky osmahneme na 30 g sádla a zalijeme vodou. Přidáme celou oloupanou cibuli se zapíchnutými hřebíčky, osolíme a dáme dusit do středně vyhřáté trouby. Během dušení nemícháme.
-
2
Dušené vločky necháme chvíli stát, aby ztuhly. Potom z nich lžící namočenou ve zbylém rozpuštěném sádle vykrajujeme noky přímo na talíře.
-
3
Podáváme jako přílohu k dušeným masům.
-
4
Noky můžeme podávat i jako samostatný pokrm posypané nastrouhaným sýrem.