Hrachová polévka se slaninou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 9 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 131.2 mg
- Draslík 120.3 mg
- Vláknina 4705 mg
- Vitamín A 4705 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočený hrách uvaříme s oloupanou cibulí do měkka, ještě horké prolisujeme.
-
2
Slaninu, nakrájenou na kostičky, rozškvaříme v hrnci. Vejce rozkvedláme. Polévku přivedeme k varu, přidáme česnek utřený se solí, rozkvedlaná vejce, horkou slaninu a odstavíme z plotny.
-
3
Nakonec do polévky vsypeme nakrájenou pažitku, při podávání do každé porce můžeme přidat na kostičky nakrájenou osmaženou žemli.