Čočková polévka s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Čočka jedlá
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Slanina vepřová
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Zelenina kořenová
  • 70 g Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 13.8 mg
  • Draslík 525.6 mg
  • Vláknina 32822.5 mg
  • Vitamín A 32822.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou čočku vaříme spolu s oloupanou, nakrájenou cibulí a kouskem kůže ze slaniny. Během varu přidáme oloupanou, nastrouhanou kořenovou zeleninu.

  • 2

    Když je čočka měkká, kůži ze slaniny vyjmeme a čočku prolisujeme. Zahustíme ji jíškou, připravenou ze sádla a mouky, následně přidáme rajčatový protlak a chvíli povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přilijeme mléko a podle chuti osolíme.

Komentáře k receptu