Zadělávaná čočka nakyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 11 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 9.7 mg
- Draslík 994.2 mg
- Vláknina 61939.8 mg
- Vitamín A 61939.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem namočenou čočku uvaříme v téže vodě se špetkou tymiánu.
-
2
Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme trochou vývaru z čočky. Dobře rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme octem a pepřem, přidáme uvařenou čočku a ještě krátce povaříme.
-
3
Podáváme se sázenými vejci a okurkou nebo s uzeninou.