Zadělávaná čočka nakyselo

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Čočka jedlá
  • 40 g Sádlo škvařené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 994.2 mg
  • Vláknina 61939.8 mg
  • Vitamín A 61939.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem namočenou čočku uvaříme v téže vodě se špetkou tymiánu.

  • 2

    Na sádle zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou, osmahneme a zředíme trochou vývaru z čočky. Dobře rozšleháme a chvíli povaříme. Omáčku ochutíme octem a pepřem, přidáme uvařenou čočku a ještě krátce povaříme.

  • 3

    Podáváme se sázenými vejci a okurkou nebo s uzeninou.

Komentáře k receptu